Er is veel over dyslexie geschreven, maar taal alleen kan geen goed beeld geven van wat dyslexie inhoudt. Dat is waarom Anne Ligtenberg tekst en beeld laat samenwerken om te laten zien hoe dyslectici taal ervaren en de problemen die ze hebben door het moeilijk kunnen automatiseren van taal.

Het boek is gebaseerd op de informatie die is verzameld tijdens haar onderzoek. Zij heeft professoren, pedagogen, dyslexiecoaches en leraren geinterviewd. Daarnaast heeft ze workshops gehouden met dyslectische leerlingen en dyslectici van alle leeftijden laten opschrijven wat dyslexie voor hen betekend. Lees die hier!

Het resultaat is een boek waarmee je kan ervaren hoe een dyslect taal ervaart. Op een visuele manier laat het boek zien waar dyslectici tegen aan lopen en welke niet-talige compensatie technieken ze ontwikkelen om met taal te kunnen werken. Dyslexie is namelijk meer dan alleen langzaam lezen en veel spelfouten maken. Het boek biedt dyslectici herkenning en een mogelijkheid om hun docenten en ouders te laten zien waar zij tegen aan lopen.

Haar doel is niet om dyslexie te verhelpen maar om te zorgen dat mensen elkaar beter begrijpen en op die manier bijdragen aan een betere situatie.

Dankzij een succesvol crowdfund campagne zijn de eerste 600 stuks van het boek gedrukt.

(meer achtergrond informatie)

 

Het Dyslexie Boek 35,- euro

(bestel hier)

 

Postkaartenset van 6 bladzijdes 8,- euro

(bestel hier)

 

Volg het project op instagram

Fotografie: Femke Rijerman

AnneLigtenbergDyslexieFemkeRijerman1 AnneLigtenbergDyslexiepostcard1 AnneLigtenbergDyslexiepostcard01b AnneLigtenbergDyslexiepostcard04b AnneLigtenbergDyslexiepostcard06b AnneLigtenbergDyslexiepostcard05b AnneLigtenbergDyslexiepostcard03b

Copyright 2022 Anne Ligtenberg.

All rights reserved.

Dyslexie

Nederlands/English

anneligtenberg1